Čaj (nejen) o páté III.

16. března 2016 v 17:58 | Ráďa |  Potraviny
Dalším z vynikajících čajů z https://www.sypanycaj.eu/ je DRAČÍ ČAJ - SMĚS.

Složení: zelený čaj, bílý čaj, oolong, yellow tea, maliny, ostružiny, dračí kousky ovoce, vanilka, jádra růžového pepře, přírodní aroma

Čínské prémiové čaje vynikají jemností, populární jsou zejména díky individuálnímu přístupu k jejich pěstování, sklizni a výrobě. Zelený čaj je oxidován velmi lehce, proces přirozené přeměny enzymů se zastavuje napařováním. Bílý čaj je naprosto nejčistší formou - po sklizni se nechají čajové lístky pouze zavadnout a pak se mimořádně opatrně suší. Čaji žlutými jsou nazývány polooxidované druhy - jde o vzácnou čínskou specialitu se specifickým výrobním postupem. Ten je podobný jako u zeleného čaje, ale fermentace probíhá déle. Lístky tak zežloutnou a získají zajímavé aroma. Žlutý čaj se na konci výrobního procesu praží.


Všechno ovoce a koření, které se používá při míchání Dračího čaje, pochází z EU, od prověřených dodavatelů. Jde o suroviny z kontrovaného zemědělství, které neobsahují těžké kovy ani jiná rezidua z chemického hnojení a ošetřování. Ovoce je konzervováno lyofilizací, tedy sušením mrazem.

Účinky čaje: pravidelné pití Dračího čaje vám sice nesmrtelnost nezajistí, ale rozhodně pomůže k aktivnímu, zdravému a naplněnému životu. Kombinace kvalitního zeleného, žlutého a bílého čaje s ovocem a pepřem posiluje imunitu a výborně působí jako prevence mnoha nemocí. Od infekcí typu nachlazení a chřipka až po vážné civilizační choroby. Čajové lístky totiž obsahují antioxidanty, vitaminy a minerální látky v takovém složení, že dokáží zabránit mnoha zdravotním pohromám. Od vysokého krevního tlaku a cholesterolu přes trávicí obtíže a bakteriální infekce až po únavu nebo stresový syndrom. Je prokázáno, že zelený a bílý čaj mají zásadní preventivní vliv na vznik rakoviny. Pijí je také lidé toužící po štíhlé linii, protože odbourávají tukové buňky a přispívají k hubnutí. Mimo jiné je čaj báječným pomocníkem v boji se ztrátou energie, špatnou náladou a depresí. Růžový pepř povzbuzuje chuť k jídlu, omezuje nadýmání, má protizánětlivé a anestetické účinky. Pepřový vývar se v Indii používá ke srážení horečky. Maliny snižují krevní tlak, podporují hubnutí, mírní migrény a stres. Jejich konzumace zlepšuje kvalitu vlasů, nehtů i kůže.

Jak již napovídá složení a účinky, jedná se opravdu o jedinečný čaj. Při přípravě mě čaj zaujal příjemnou vůní a ani chuť nezklamala. Naopak, musím říct, že to je asi nejlepší čaj, který jsem kdy pila Usmívající se.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 werka13 werka13 | E-mail | Web | 16. března 2016 v 22:53 | Reagovat

Tak tohle by asi nebyl "můj šálek čaje" - já dávám přednost neochuceným černým a zeleným čajům. Teda - když zrovna nepiju to, co jsem si koupila kvůli přebalům. To si pak moc nevybírám a piju skoro všechno, co se mi nevypije manžel nebo kolegyně (protože se mi vyhazování vybalených čajů příčí).

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama