Z mého talíře (krabičky) LIII.

12. dubna 2017 v 5:38 | Ráďa |  Potraviny
Ano, po relativně dlouhé době jsem zpět s touto mou velmi oblíbenou rubrikou Usmívající se. A jdeme na to.

Pokud o bílkoviny v podobě výrobku firmy PAPEI - za mě tedy s naprosto tupým názvem (děsím se toho, že některého výrobce toaletního papíru napadne nazvat svou značku "kakei" nebo výrobce kondomů bude na trh expandovat s novou značkou píp píp, toto je slušný blog). Ale. Cíl splněn, bílkoviny tělu dodány. jen nevidím důvod, proč se k němu vracet. Pokud potřebujete nahonit bílkoviny, kupte si toto. Je to bez chutí a bez zápachu, takže si můžete dochucovat podle libosti.



Zde je fotka večeře s tím bílkovinovým "Papei":


Pomalým hrncem a experimenty z něj se bavím každý víkend. Zde je králík na zelenině. Králičí maso jsem měla po opravdu hodně dlouhé době.


Avokádová pomazánka s pohankovými plackami a parmskou šunkou k víkendové snídani.


A opět delikatesa z pomalého hrnce v podobě hovězích líček se šťouchanými brambory a přelivem z kořenové zeleniny. Konečně jsem našla řecnictví, kam je dodávají 3x týdně.


Humus, humus a 100x humus. Konečně i u nás a to v Tescu a v této tříchuťové podobě. A hlavně skvělé balení vhodné i na cesty.


Je libo přírodní, se sušenými rajčaty nebo s paprikou?


I s cuketama je vynikající.


Při mých cestách do Vídně si pravidelně dávám ve stánku u Turka falafel. Dvakrát jsem ho zkoušela vyrobit doma. Jednou se vším všudy ze základních ingrediencí ovšem z alternativním kořením, podruhé z instatní směsi z DMka a ani jednou výsledek nebyl uspokojující. Proto jsem zajásala, když jsem objevila tento výrobek firmy Papei. Prvním nemilám překvapením bylo, když jsem z poměrně velkého balení vyndala dva malé falafelové karbanátky. Pask na spotřebitele opravdu promyšlená. Odpustila bych jim, kdyby mě falafel zaujal svou chutí. Ne, nezaujal, s těmi tureckými se opravdu srovnat nedá a tento výrobek si již nekoupím.


Falafel s humusem:


Dvě zdravé víkendové misky, focené ještě za tmy: ovocná a zeleninová:


A dnešní rubriku zakončím nedělní snídaní v podobě domácích míchaných vajíček, domácího sýru a cizího avokáda:


DOBROU CHUŤ Usmívající se !!!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 werka13 werka13 | E-mail | Web | 12. dubna 2017 v 23:18 | Reagovat

Bílkoun od Papei bude nějaká obdoba šmakouna a šmakyho (nevím od koho 8-)), že? Mně ty klasické verze moc nejedou, občas si koupím uzený nebo s hlívou ústřičnou. už jsem je ale dlouho neměla takže dobrý tip. Stejně jako hummnus z Tesca (akorát jsem se vyděsila, že si ho dáváš s knedlíkem - na druhý pohled mi došlo, že to bude nakrájená bageta :-D).
Díky i za negativní tip na falafel (naddimenzované obaly nesnáším - jak kvůli klamání spotřebitele, tak kvůli plýtvání s obalovým materiálem). Asi se o něj nakonec pokusím sama.
A máš krásné skleněné mističky - mám čiré sklo bez ozdob moc ráda.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama